– Thuisfront van veteranen –

Naast mijn toelichting op de homepagina over mijn praktijknaam is Hero ook een verwijzing naar de doelgroep waarmee ik mij verbonden voel: het thuisfront van veteranen.

Niet alleen mijn visie op de ontwikkeling van kinderen veranderde na de komst van onze kinderen. Ik merkte ook dat het gedrag van mijn partner langzaam veranderde. Het slaapgebrek, de intensieve zorg en de prikkels die bij het gezinsleven horen, zorgden voor toenemende spanningen in huis. Ik heb lang geworsteld met het onvoorspelbare gedrag van mijn partner. Ik ging op mijn tenen lopen en hield alle ballen in mijn eentje in de lucht. Ik wilde hem beschermen en vechten voor onze relatie en voor ons gezin. Ik wilde onze problemen zelf oplossen en ik schaamde me voor onze thuissituatie. Uiteindelijk werd de situatie onhoudbaar en koos ik ervoor om het taboe te doorbreken.

We hebben een intensief behandeltraject gevolgd en mijn man kreeg al vrij snel de diagnose PTSS. Uit ervaring weet ik dat dit grote impact heeft op het hele gezin. Niet alleen de veteraan heeft behoefte aan goede begeleiding, ook de (ex-)partner en eventuele kinderen verdienen toegewijde zorg. Ik voelde me als partner vaak eenzaam en onbegrepen. Ik vond het lastig om mijn verhaal te delen met vrienden of familie. Ik vond het ook niet prettig om mijn verhaal te delen met een buitenstaander die mijn situatie niet kende. Ik had behoefte aan een ervaringsdeskundige, iemand die echt zou begrijpen wat het inhield om samen te leven met een partner (of ouder) met PTSS. En dat gun ik anderen ook. Dat was voor mij de motivatie om Hero Kindercoaching in het leven te roepen. Ben jij (ex-)partner van een veteraan en herken jij je in mijn verhaal? Neem dan gerust eens vrijblijvend telefonisch contact met me op. Ik bied graag een luisterend oor en wie weet kan ik iets voor jou en je gezin betekenen.